Røkelaksterrin
Eksportutvalget for fisk

Røkelaksterrin

Lag en deilig røkelaksterrin og server på koldtbordet eller som forret.

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i kokende vann eller i mikroovn.

Kle en avlang kakeform (brødform), ca. 1 l, med plastfolie.

Legg tynne skiver av røkelaks i bunnen og langs kantene på formen. Hold av så mye laks at det kan legges et lag midt i terrinen og nok til å dekke oppå.

Skjær resten av laksen i små terninger. Rør dem sammen med kremost, crème fraîche, revet skall og saft av lime. Rør inn gelatinen.

Fyll halvparten av massen i formen, legg i et lag lakseskiver og fyll opp med resten av massen.

Dunk formen mot benken slik at ostemassen faller godt sammen uten luftblærer. Dekk med lakeskiver.

Pakk plast rundt formen og sett den i kjøleskap til den terrinen har stivnet.

Hvelv terrinen forsiktig ut av formen over på et serveringsfat og trekk av plasten.

Skjær terrinen i tynne skiver, server med sitron eller lime og godt brød.

Prøv også stivpisket seterrømme tilsmakt med litt salt og pepperrot til terrinen.

Tips:
Lag terrinen dagen i forveien så den stivner helt til den skal serveres. Terrinen skal ikke i ovn, bare stivne i kjøleskap.

Flere deilige oppskrifter med røkelaks

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til
Ukens kake

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her