Romkake med jordbærlokk
Foto: Aina Hole

Romkake med jordbærlokk

Romkake med jordbærlokk. Det er mange som gifter seg i løpet av året. Og du har kanskje lovet å bake en kake til den store dagen, Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Sukkerbrød:
    Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  2. Hell røren i en kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
  3. Romkrem:
    Ha 4 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  4. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen, litt etter litt, mens du rører med en visp.
  5. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at vaniljekremen ikke brenner seg. Smak til vaniljekremen med romessens. Avkjøles hurtig.
  6. Pisk opp kremfløten og rør halvparten forsiktig inn i den kalde romkremen.
  7. Fremgangsmåte:
    Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av romkremen.
  8. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover resten av romkremen. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
  9. Tilsett litt eggehvite i marsipanen, slik at den blir så løs at den kan sprøytes. Farg den med grønn konditorfarge. Sprøyt marsipanen med en stjernemunnstykke langs kanten av kaken.
  10. Marsipankanten skal være der for å hindre geleen i å renner ned langs kanten av kaken.
  11. Del jordbærene på langs og legg de oppå kaken.
  12. Lag gele etter anvisning på pakken, men benytt kun halv mengde vann. Avkjøl geleen og hell den forsiktig over jordbærene idet den begynner å stivne. Eller smelt forsiktig ferdiggele over svak varme, til den blir flytende. Avkjøl litt og hell den over jordbærene.
  13. Sprøyt til slutt ut resten av kremen i staver langs kanten av kaken, med en stjernetyll.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her