Saftig banankake
Foto: DebbiSmirnoff

Saftig banankake

Har du overmodne bananer skal du bruke dem til å bake en kake. Litt kokesjokolade og valnøtter er alt som skal til for å gi banankaken det lille ekstra. Du kan selvsagt bruke andre typer nøtter eller mandler, eller droppe dem helt.

Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
 
Rør inn oljen litt og litt om gangen. Bland mel og bakepulver og vend det i eggedosisen.
 
Mos bananen og rør til luftig og bland den i røren sammen med den finhakkede sjokoladen og valnøtter.
 
Hell i godt smurt form på 22-24 cm. 
 
Steikes ved 200 grader (190 ved varmluft) i ca 45-50 min. Sjekk med en trepinne at kaken er gjennomstekt. Den skal være tørr i tuppen.
 
Tips:
Du kan godt bruke smeltet smør eller margarin i stedet for olje.
 
Tips:
Pynt kaken med pisket krem eller kremostglasur og valnøtter.  
 
Tips:
Du kan erstatte valnøttene med hasselnøtter og bruke melkesjokolade for en mildere karakter. 
 
 
 

Sendt inn av Elisabeth Øverås Daae

4
4/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen