Sagopudding på blodappelsingelé med karamelliserte hasselnøtter
Apéritif

Sagopudding på blodappelsingelé med karamelliserte hasselnøtter

Denne sagopuddingen er spesielt god fordi den får følge av blodappelsingelé og hasselnøtter. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. I Norge lages de av potetmel.

Fremgangsmåte

  1. Sagopudding:
    Grav ut frøene fra vaniljestangen og ha det oppi melken som kokes opp. Dryss sagogrynene i. Rør godt mens grynene kokes til grøt. Det tar ca 5 minutter. Sett til side, men rør med jevne mellomrom slik at den ikke danner seg snerk.
  2. Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
  3. Varm opp melk, fløte og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av platen. Pisk eggeplommer og melk og ha i den varme melkeblandingen mens du pisker kraftig. 
  4. Rør gelatinen ut i 2 ss kokende vann og pisk inn i melkeblandingen.
  5. Bland så denne med sagogrøten og fyll i porsjonsformer. Sett til avkjøling.
  6. Blodappelsingelé:
    Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
  7. Skrell et par appelsiner og skjær ut appelsinfileter (båter uten skinn).  Press resten av appelsinene. Varm opp juice og sukker. Rør gelatinen ut i 2 ss kokende vann og pisk inn i appelsinsaften.
  8. Legg noen fileter i mønster i bunnen av suppetallerkener. Hell geléen over og sett til avkjøling.
  9. Ved servering dyppes formene med sagopuddingen i varmt vann før de hvelves over geléen.
  10. Pynt med hakkede karamelliserte hasselnøtter.
  11. Karamelliserte hasselnøtter (krokan):
    Legg bakepapir på en stekeplate eller noe annet flatt. Varm sukker, honning og smør i en stor stekepanne til det blir en lysebrun karamell. Tilsett nøttene og la karamellen småkoke i noen minutter til mens du rører godt. Pass på at karamellen blir for varm for da vil den få en brentsmak, og det er ikke godt. Når den begynner å bli dypere brun, er det på tide å ta den av varmen. Bre karamellmassen så tynt som mulig utover bakepapiret og la tørke til den er hard nok til å brekkes eller hakkes opp.

Tips: Du kan også servere desserten som på bildet og altså legge geleen på toppen av sagopuddingen. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her