Sitronstekt piggvar
Foto: Tom Haga

Sitronstekt piggvar

En av de aller flotteste matfiskene er piggvaren. Når den kommer på bordet er det duket for fest. Får du ikke tak i alle ingrediensene, kan du lage din egen vri.

Fremgangsmåte

Fylt blekksprut:
Surr løkene i oljen sammen med risen. Tilsett kraften litt etter litt.

Fortsett å ha i kraft til alt er kokt inn og risen er mør. Husk å rør i risen hele tiden. Rør inn ost og smør til slutt. Avkjøles.

Bland så inn kjørvelbladene og fyll massen inn i blekksprutene. Lukk dem med tannpirkere så fyllet ikke renner ut.

Morkelsaus:
Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank.

Ta så soppen ut og hell på kylling- og kalvekraften og kok inn til den begynner å tykne. Tilsett fløten og pisk inn smøret.

Bland inn soppen og smak til med salt, pepper og juster balansen med litt sitronjuice før servering.

Piggvar:
Skjær opp piggvarfileten i fire like store stykker.

Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet. Grill fisken kun på en side.

Legg opp fisken med tilbehøret lagt pent rundt.

Tips: Bruk gjerne skogsopp i sausen hvis du ikke finner morkler. Du kan også gjerne steke fisken over høy varme i en stekepanne med godt smør dersom du ikke ønsker å grille den.

Her finner du flere gode retter med piggvar

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen