Sjokolademousse med crumble
Foto: Norges sjømatråd

Sjokolademousse med crumble

Sjokolademousse er slett ikke så vanskelig å lage som mange tror. Men for et perfekt resultat er det en del ting på passe på. Vi forteller deg hva.

Tilberedningstid

30 minutter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ts melis
SJOKOLADECRUMBLE
30 g smør
40 g mel
10 g kakao

Fremgangsmåte

SJOKOLADEMOUSSE:
Ha marshmallows, smør, sjokolade og vann i en tykkbunnet kjele.
Sett kjelen på platen på svak til middels varme og la dette smelte mens du rører det.
Ta kjelen av platen.
 Pisk kremfløten stiv sammen med melis og vend dette i den avkjølte sjokoladeblandingen.
 Rør forsiktig til du har en glatt og jevn krem.
 Øs opp i glass og avkjøl.

SJOKOLADECRUMBLE:
Rør alle ingrediensene sammen i en skål med teskje.
Legg massen utover bakepapir og stek dette i 5-6 minutter på 200 grader.
 Avkjøl.

SERVERING:
Legg sjokoladecrumble-en oppå moussen og legg på noen bringebær og pynt med sitronmelisse.

TIPS: Bruk martini, margarita eller vinglass til desserten når du skal servere desserten til en fest. Til andre anledninger kan desserten med hell serveres i små saftglass.
 

Mange lekre desserter finner du her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen