Sjømatspyd
Foto: LauriPatterson

Sjømatspyd

Et grillspyd med sjømat og grønnsaker er en sikker vinner på grillfesten midtsommers.

Fremgangsmåte

Skjær opp ingrediensene i litt store biter (3 x 3 cm). Tre biter av fisk og grønnsaker på grillspydet.
 
Pensle grillspydet med olje eller smeltet smør eller grillsaus. Grillspydet kan også legges i marinade ca. 1 time før det skal grilles.
 
Det er slett ikke nødvendig med tilbehør når man serverer mat med så smakfulle ingredienser. Men om du ønsker kan du gjerne servere en salat og litt brød til.
 
Tips: Bruker du grillspyd av tre bør disse legges i bløt en time før du lager spydene slik at de ikke brenner opp når de legges på grillen.
 
Dersom du benytter to pinner til hvert spyd er det lettere å snu grillspydene ved grilling.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre
+
Godbiter i pollisten

Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre

Det er først og fremst druenavnet morillon som forvirrer, men vinen er så god chardonnay som den kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis
+
Ukens vin

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis

Denne flotte spanske hvitvinen som finnes på de fleste pol, matcher den rikeste sjømaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk: moules mariniere
Dagens rett

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk: moules mariniere

Blåskjell som på fiskerkonas vis er den norske betydningen av moules mariniere. En veldig lettlaget, men også riktig måte å presentere ferske blåskjell på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her