Skarvens Tapas
Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Skarvens Tapas

Skarven kulinariske teater i Tromsø serverer disse tapasrettene. Og velvilligst delt sine syv oppskrifter med deg.

Fremgangsmåte

Hvalcarpaccio med godt tilbehør:
Det er enkelt å skjære hvalkjøttet i tynne skiver hvis det først halvfryses.
 
Legg det i den lille skålen og fordel parmesan, pinjekjerner, salat og paprika over. Avslutt med litt ekstra god olivenolje, salt og pepper.
 
Saltfiskcapaccio med salsa:
Kok alle salsaingrediensene sammen i 20 minutter. Avkjøl salsaen og hell den over tynne skiver kveite. 
 
Fetaost fra Balsfjord:
Den spesielle fetaosten fra Balsfjord er laget av geitemelk og har en mild, fin smak. Legg noen terninger i en av de små skålene, strø over et par korn rosépepper.
 
Røkt ørret med estragonrømme:
Legg ørreten i en liten skål. Rør sammen ingrediensene til rømmen og smak den godt til. Legg den i topp på ørreten. 
 
Varmrøkt pepperlaks med rømme:
Skjær til et kvadratisk stykke av laksen og legg den i skålen sammen med en topp rømme.
 
Marinerte haneskjell:
Bland alt til marinaden og la skjellene trekke i ca. 1 time før servering.
 
Hvitløksgratinerte blåskjell:
Rør smøret lyst og kremaktig og rør inn de øvrige ingrediensene. Legg skjellmaten i det ene halve skallet og legg på en skje hvitløksmør.
 
Gratinér blåskjellene under grill til smøret bobler, 1-2 minutter. Beregn 3 skjell pr. person.
 

Sendt inn av Skarven kulinariske teater

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her