Hvalcarpaccio med godt tilbehør: 
Det er enkelt å skjære hvalkjøttet i tynne skiver hvis det først halvfryses.
 
Legg det i den lille skålen og fordel parmesan, pinjekjerner, salat og paprika over. Avslutt med litt ekstra god olivenolje, salt og pepper.
 
 Saltfiskcapaccio med salsa: 
Kok alle salsaingrediensene sammen i 20 minutter. Avkjøl salsaen og hell den over tynne skiver kveite. 
 
 Fetaost fra Balsfjord: 
Den spesielle fetaosten fra Balsfjord er laget av geitemelk og har en mild, fin smak. Legg noen terninger i en av de små skålene, strø over et par korn rosépepper.
 
 Røkt ørret med estragonrømme: 
Legg ørreten i en liten skål. Rør sammen ingrediensene til rømmen og smak den godt til. Legg den i topp på ørreten. 
 
 Varmrøkt pepperlaks med rømme: 
Skjær til et kvadratisk stykke av laksen og legg den i skålen sammen med en topp rømme.
 
 Marinerte haneskjell: 
Bland alt til marinaden og la skjellene trekke i ca. 1 time før servering.
 
 Hvitløksgratinerte blåskjell: 
Rør smøret lyst og kremaktig og rør inn de øvrige ingrediensene. Legg skjellmaten i det ene halve skallet og legg på en skje hvitløksmør.
 
Gratinér blåskjellene under grill til smøret bobler, 1-2 minutter. Beregn 3 skjell pr. person.
 
                 
                
                    Sendt inn av
                                            Skarven kulinariske teater