Skrei med nøtter og trøffelsmør
Aperitif

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Skrei med luksuriøs vri gir denne fantastiske råvaren den oppmerksomheten den fortjener.

Fremgangsmåte

Legg fisken i en smurt ildfast form, pensle den med smeltet smør og dryss over hakkede nøtter og mandler. Stek den ca 12 minutter i stekeovn ved 150 grader.

Ha litt smør i en gryte og surr spinaten til den blir myk. Dryss over litt salt, pepper og muskatnøtt.

Bland sammen mykt smør, trøfler, trøffeljuice og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Anrett fisken på en seng av spinat og fordel litt trøffelsmør på toppen. Server straks. Brød eller toast som tilbehør.

Denne retten er inspirert av måten Ferdy Debecker, Belgia, tilbereder skrei. Han fikk 3. plass i Bocuse d'Or 1999.

Tips:
Trøfler er sesongvare, men finnes i konservert form. Selvsagt ikke like intens rent smaksmessig som ferskvare, men et alternativ. De hvite Alba-trøflene er de mest eksklusive og delikate, mens de svarte er kraftigere og mer jordlige. 

Tips:
Bruker du trøffelolje, er det en smakstilsetning og ikke en erstatning for trøffeljuice. Den er mer som en ferskvare og inneholder kun trøfler og salt, mens oljen er tilført trøffelaromaer. Følg bruksanbefalingen for det enkelte produkt.

Tips:
For en helnorsk smaksopplevelse, kan du bruke olje av trøffeltang. Det gir en helt fantastisk trøffellignende aroma.

Eller bløte tørket trøffeltang i vann og lage din egen trøffeljuice.

Har du lyst til å lage en annen rett med skrei byr vi på mange

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon
Dagens rett

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon

En velsmakende pai settes alltid pris på, særlig når den lages av rester. Og blir det rester, smaker den like godt dagen etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her