Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Slik lager du Fish and Chips
Foto: Stockxpert

Slik lager du Fish and Chips

Denne oppskriften er laget av mesterkokken Antony Worall Thompson, som blant annet er kjent fra BBC programmet Ready, Steady Cook. http://www.bbc.co.uk/food

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en dyp stekepanne til 180 grader, til en terning brød brunes på 15 sekunder.

Skrell potetene og skjær dem opp i tykke stykker. Frityrstek potetene porsjonsvis i 6-8 minutter til de er gyllenbrune.

La de stekte potetene dryppe av på husholdningspapir. Tilsett havsalt og hold dem varme.

Visp sammen mel, maismel, salt og nok kaldt vann til å lage en passe tykk røre (omtrent som til pannekaker).

Skjær opp breiflabben i tykke stykker. Dypp så stykkene i røren.

Stek fisken porsjonsvis i den varme oljen i 5-6 minutter, i henhold til størrelsen på fisken.

La fisken dryppe av på husholdningspapir.

Legg fisken og chipsen på tallerkener og pynt med sitronskiver og litt persille. Strø havsalt og paprikapulver over.

Les den morsomme historien om Fish and Chips

 Flere oppskrifter med Fish and Chips

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her