- Varm opp oljen i en dyp stekepanne til 180 grader, til en terning brød brunes på 15 sekunder.
- Skrell potetene og skjær dem opp i tykke stykker. Frityrstek potetene porsjonsvis i 6-8 minutter til de er gyllenbrune.
- La de stekte potetene dryppe av på husholdningspapir. Tilsett havsalt og hold dem varme.
- Visp sammen mel, maismel, salt og nok kaldt vann til å lage en passe tykk røre (omtrent som til pannekaker).
- Skjær opp breiflabben i tykke stykker. Dypp så stykkene i røren.
- Stek fisken porsjonsvis i den varme oljen i 5-6 minutter, i henhold til størrelsen på fisken.
- La fisken dryppe av på husholdningspapir.
Legg fisken og chipsen på tallerkener og pynt med sitronskiver og litt persille. Strø havsalt og paprikapulver over.
Flere oppskrifter med Fish and Chips
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig