Slik steker du entrecôte
Foto: Paul Paiewonsky

Slik steker du entrecôte

Øvelse gjør mester, også når det kommer til biffsteking. Gjør som mesterne på Kulinarisk Akademi som viser deg vei med denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Salte og pepre biffene. Stek dem på høy temperatur i nøytral olje. Stek på den ene siden til kjøttet er perfekt brunet, rundt to minutter. Snu biffene, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør. Øs smøret over biffene i tre–fire minutter.

Ta biffene ut av pannen og hell over smøret. La dem hvile i tre–fire minutter på en tallerken før servering. 

Tips:
En entrecôte inneholder flere muskelgrupper med forskjellig mørhetsgrad og smak. En entrecôte bør ikke stekes mindre enn medium, som må til for at fettet skal smelte og kjøttet blir mørere å spise.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Kok & Stek fra Kulinarisk Akademi som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016.

Sendt inn av Kulinarisk Akademi

4
4/5 etter 377 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen