Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

Her en rett som fortjener sin plass på middagsbordet. Sosekjøtt med mørk kjøttkraft smaker like godt i dag som det gjorde for 30 år siden. Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

Kutt kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Skrell og kutt løken i båter.

Brun kjøttet i olje i en pannen og legg det så over i en kasserolle. Brun løken i samme panne og ha den over i kasserollen sammen med kjøttet. Tilsett smør og mel i pannen og lagen brun jevning.

Tilsett kraft og kok sausen godt ut. Hell den over kjøttet og løken. Tilsett laurbærblad og kok alt ca 1 time til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper og server med kokte poteter.

Tips:
Har du ikke har mulighet til å koke kraft selv, kan du kjøpe den ferdig

Tips:
Hvis du vil ha mer smak av grønnsaker kan du tilsette 2 gulrøtter i skiver når det gjenstår 20 minutter. 

Kjøttkraften:
Del beina i grove biter og ta ut ev. marg. Brun beina i en vid kasserolle til de er godt brune. Grovkutt grønnsakene unntatt purreløken og ha de i kasserollen. Del purreløkenpå langs og legg inn urtene og laurbærbladene.Surr den sammen med en tråd og legg den så i kasserollen. Fyll på kaldt vann til det dekker beina, kok opp og skum av. Senk temperaturen og la kraften trekke i 6-8 timer. Sil av og kok inn kraften til ca halvparten gjenstår.


Koketid vilt og lam 5 timer, koketid kalv 6-8 timer.

Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte, en av våre mest populære oppskrifter

Se våre andre oppskrifter på kjøttgryter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Fra boken: Norsk Mat av Lars Barmen, Kagge Forlag

4
4/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen