Spaghetti med skjell
Apéritif

Spaghetti med skjell

Spaghetti Vongole er en italiensk klassiker som smaker av deilig frisk sjø. Denne oppskriften benytter seg av norske hjerteskjell og blåskjell til fordel for italienske vongoleskjell. Den gode smaken bevares og i løpet av kort tid lager du en pastarett som virkelig imponerer.

Fremgangsmåte

  1. Rens hjerteskjellene ved å plassere dem i godt saltet vann i 20 minutter. Hjerteskjellene vil naturlig filtrere ut grus og sand. Etter dette skyll dem godt ved å legge dem i kaldt utsaltet vann i 10 minutter for å rense av overflødig salt. Kast skjell som er sprukket eller åpne. 
  2. Kok spaghetti i lett saltet vann i halvparten av tiden instruksjonen på pakken tilsier. 
  3. Varm olivenolje i en støpejernsgryte over lav varme. Tilsett hvitløk og chilli og stek blank.
  4. Ha i skjellene og hvitvinen, skru opp til høy varme og dekk med lokk. Rist gryten hvert 20 sekund, og damp skjellene i 2 minutter. 
  5. Trekk gryten av platen og sil skjellene fra væsken. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens brorparten av skjellene, men bevar noen hele skjell til pynt.
  6. Når pastaen har kokt i angitt tid, spar på litt av pastavannet og sil av resten. 
  7. Ha skjellkraften tilbake i støpejernsgryten sammen med den halvkokte pastaen og la pastaen koke ferdig i kraften.
  8. Tilsett mer pastavann om du trenger.
  9. Tilsett smør, sitronsaft, persille og pepper og rør godt.
  10. Tilsett så skjell og smak eventuelt til med salt. 

Lyst å lage en annen rett med spagetti så se her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick
Dagens rett

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick

Hjemmelagde fiskeboller gir deg ekstra mye «kred». Det er faktisk veldig enkelt. Bare prøv denne litt hotte oppskriften med bønnesalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her