Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers (Spaghetti alla Puttanesca)

Fremgangsmåte

Varm oljen i en mellomstor stekepanne og ha i løk, hvitløk og ansjos. La det surre over svak varme under stadig omrøring, i 5-7 minutter eller til ansjosen er en myk mos. Tilsett svarte oliven og kapers og la det surre i et minutts tid.

Tilsett tomater, vann, halvparten av persillen og salt og pepper etter smak. Rør godt og la det koke opp, slå ned varmen og legg lokk på kjelen. La det småkoke i 30 minutter mens du rører av og til. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken.

Slå vannet av pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Smak til sausen, hell den over pastaen og bland godt. Serveres straks, med resten av persillen strødd over.

Denne klassiske sausen fra Campania i Sør-Italia er rik på smak. Alla puttanesca betyr "som de prostituerte lager den".

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her