Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Spekepizza
Foto: Astrid Hals

Spekepizza

Dette ekte italiensk med sprø bunn, men krever noe tid å forberede. Denne er stekt på grillen, men kan også stekes i ovn.

Fremgangsmåte

Pizzabunn:
Bland sammen gjær, hvetemel og salt i en bolle. Hell i ca halvparten av vannet og olje. Rør godt med en tresleiv. Tilsett resten av vannet. Deigen skal være myk og lett å jobbe med, ikke klissete. Kna deigen godt i 5-10 minutter på en melet arbeidsbenk. Lag deretter en rundt ball, smør innsiden av en bolle med litt olje og legg deigen i bollen.
 

Dekk over med plastfolie og la deigen heve seg til dobbel størrelse.

Tomatsaus:
Finhakk hvitløken og stek den forsiktig i olivenolje i en gryte. Tilsett finhakket chili, oregano, basilikum og tomater.
 

La det småkoke i ca 30 minutter, smak til med eddik, salt og pepper og sukker.

Sausen holder seg godt i kjøleskap minst en uke eller to. Den kan også fryses.

Slik griller du pizza:
Del den ferdighevede deigen i 4. Kjevle hver leiv ut til de er runde og ca 3 mm tykke.

Legg den rå, kjevlede pizzabunnen på den varmeste delen av grillen. La den ligge til undersiden er gyllen. Pensle bunnen med olje, snu den og flytt den til den kjølige delen av grillen.

Smør utover et tynt lag tomatsaus, ca 3 ss, spar litt av kanten. Legg deretter på blåmuggost, spekeskinke og tomat i tynne skiver. Dryss over frisk oregano. Ikke bruk for mange eller for stor menge av ingredienser på pizzaen, da den har en tynn bunn og fort kan bli bløt.

Legg lokket på grillen og la pizzaen ligge på grillristen til osten smelter og begynner å boble.

Legg over ruccolasalat rett før servering, og gjerne noen få dråper olivenolje.

 Se alle våre gode forslag til piknik-mat

Mange oppskrifter med pizza

Flere oppskrifter med blåmuggost

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her