Spekepizza
Foto: Astrid Hals

Spekepizza

Dette ekte italiensk varemed sprø bunn, men krever noe tid å forberede. Denne er stekt på grillen, men kan også stekes i ovn.

Fremgangsmåte

Pizzabunn:
Bland sammen gjær, hvetemel og salt i en bolle. Hell i ca halvparten av vannet og olje. Rør godt med en tresleiv. Tilsett resten av vannet. Deigen skal være myk og lett å jobbe med, ikke klissete. Kna deigen godt i 5-10 minutter på en melet arbeidsbenk. Lag deretter en rundt ball, smør innsiden av en bolle med litt olje og legg deigen i bollen.
 

Dekk over med plastfolie og la deigen heve seg til dobbel størrelse.

Tomatsaus:
Finhakk hvitløken og stek den forsiktig i olivenolje i en gryte. Tilsett finhakket chili, oregano, basilikum og tomater.
 

La det småkoke i ca 30 minutter, smak til med eddik, salt og pepper og sukker.

Sausen holder seg godt i kjøleskap minst en uke eller to. Den kan også fryses.

Slik griller du pizza:
Del den ferdighevede deigen i 4. Kjevle hver leiv ut til de er runde og ca 3 mm tykke.

Legg den rå, kjevlede pizzabunnen på den varmeste delen av grillen. La den ligge til undersiden er gyllen. Pensle bunnen med olje, snu den og flytt den til den kjølige delen av grillen.

Smør utover et tynt lag tomatsaus, ca 3 ss, spar litt av kanten. Legg deretter på blåmuggost, spekeskinke og tomat i tynne skiver. Dryss over frisk oregano. Ikke bruk for mange eller for stor menge av ingredienser på pizzaen, da den har en tynn bunn og fort kan bli bløt.

Legg lokket på grillen og la pizzaen ligge på grillristen til osten smelter og begynner å boble.

Legg over ruccolasalat rett før servering, og gjerne noen få dråper olivenolje.

 Se alle våre gode forslag til piknik-mat

Mange oppskrifter med pizza

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen