Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing
Foto: Alexander Benjaminsen

Spinatsalat med karamelliserte valnøtter, epler, ristet flesk og fløtedressing

Fremgangsmåte

Start med å vaske spinaten. Vanligvis får du kjøpt ferdig vasket baby-/bladspinat i poser i butikken. Den er vasket og klar for bruk, men en rask dukkert i kaldt vann skader ikke.

Sving spinaten i salatsentrifugen rett før servering. Har du spinat i løs vekt må den vaskes i 2−3 vann for å få vekk sand og jord.

Grovhakk valnøttene. Varm en stekepanne og ha i sukker. La det smelte og bli lysebrunt. Ha nøttene i pannen og stek dem på svak varme i 3 minutter til de blir lysebrune. Avkjøl på et bakepapirark.

Vask pannen og sett den på platen igjen. Del flesket i 1 cm strimler og stek i solsikkeolje på middels varme til flesket er sprøtt og gyllent. Ta flesket ut av pannen og legg det på kjøkkenpapir slik at fettet suges vekk.

Skjær eplet i skiver og så i strimler.

Lag fløtedressingen ved å vispe fløten i en bolle i 2-3 minutter til den begynner å tykne litt. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper og hell over salaten. Spis med brød til.

Flere salater finner du her

Tips: Har du ikke flesk, kan du bruke bacon eller skinke. Stekt kyllingkjøtt går også fint.

Eple kan byttes ut med pære eller mango. Spinat kan byttes ut med hjertebladsalat.

Oppskriften er hentet fra Stiansens nye bok Alene hjemme som er én av finalistene i Beste norske kokebok 2012 .

Les mer om denne boken her

Sendt inn av Bent Stiansen

5
5/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen