Squashgrateng

Squashgrateng

Squash er en takknemlig råvare siden den er få tak i året rundt. Den har mye substans og plantefiber og kan derfor brukes i varme retter som i Squashgrateng. Her er den veldig enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Del squah og løk i terninger og hvitløk i tynne skiver. Fordel i en ildfast form. Dryss over krydder. Drypp over olivenolje. Bland godt. Fordel tomatene og morrpølse over. Sett i ovnen ved 185 grader i minst 15 minutter.

Imens baker du paprika ved å dele den i to og legge halvdelene med skinnsiden ned i het panne (uten fett). Pakk den inn i matpapir og legg i en plastpose til retten skal serveres. Riv så av skinnet og del opp i passe biter. Eller bruk bakt paprika fra glass. 

Ta formen ut av ovnen. Bland inn paprika. Klem over sitronsaften. Dryss finhakket persille på toppen og til slutt den revne osten. Sett inn i ovnen igjen i 5 minutter. 

Tips1
I stedet for morrpølse kan du bruke 1-2 chorizo,annen pølse  som vossakorv eller kjøttrester.

Tips 2
Denne gratengen kan altså lages uten kjøtt og smaker fortreffelig som den er eller ved siden av fisk eller spekemat. 

Vil du ha flere oppskrifter der squah spiller hovedrollen?

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen