Pannestekt fisk med blåskjell- og epleragu, potet- og pancettaterrine
Foto: Anton Dobrea

Pannestekt fisk med blåskjell- og epleragu, potet- og pancettaterrine

Fisken kan stekes med eller uten skinn. Den kan også grilles. Smaken sitter i tilbehøret av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine.

Fremgangsmåte

  1. Blåskjell- og epleragu: Rens sjalottløken og finhakk den.
  2. Ha sjalottløken i en kjele med litt smør, tilsett blåskjell og vin, ha på lokk og damp til de åpner seg.
  3. Ta ut kjøttet av skjellene og ta vare på dette - sil kraften. 
  4. Skrell eplene og kutt i terninger på 0,5 x 0,5 cm og legg i vann med sitronsaft.
  5. Fres karri i litt smør, tilsett blåskjellkraften og kok opp. 
  6. Rør inn mykt smør litt etter litt i eplesausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  7. Varm epler og blåskjell i halvparten av karrisausen og hell resten av sausen i en annen gryte.
  8. Tilsett gressløk og litt fint revet sitronskall i raguen og anrett. Ha litt melk i resten av sausen og skum opp med stavmikser.
  9. Potetterrine:
  10. Kle en stålform med pancetta eller godt bacon.
  11. Skrell og høvle potetene løvtynt på mandolin eller med en osthøvel.
  12. Smelt litt smør sammen med hvitløken og vend potetene i dette.
  13.  Smak til med salt og pepper og stable potetene i formen.
  14. Dekk over med pancetta/ bacon og stek under press i ovnen på ca. 160 grader til potetene er møre, ca. 25-30 minutter.
  15. Potetterrinen må stå ca. et døgn før den kan brukes.
  16. Stek fisken i smør i en panne. Alternativt i grillpanne. Gni inn med salt og pepper først.
  17. Fordel epleraguen og sausen i tallerkener og legg fisken oppå. 
  18. Varm potetterrinen og server ved siden av.
  Tips: Her kan du godt servere en enklere potetrett enn terrinen, slik som råstekte poteter stekt med baconterninger.

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her