Steinsuppe Sopa de pedra
Foto: Funwithfood

Steinsuppe Sopa de pedra

Denne suppen fra Portugal er det knyttet en legende til. Men den inneholder altså ikke stein, det er de røde bønnene som er symbolet.

Fremgangsmåte

Ifølge legenden fortalte et bondepar til en sulten fremmedkar at stabburet deres var tomt. Gjesten tilbød å vise dem hvordan man lager suppe av bare steiner og vann, men han sa at suppen ble bedre med en gulrot, og litt bacon i. Bøndene "fant" etter hvert litt mat og denne mektige suppen, der røde bønner symboliserer steiner, var født.

  1. Bløtlegg røde bønner over natten. 
  2. Legg bønnene i en kjele og hell på nok vann til at det dekker.
  3. Kok opp, skru ned til svak varme, legg på lokk og la det småkoke i ca 1 time, til bønnene er møre.
  4. La dem renne av.

Tips:
I stedet for tørkede røde bønner, kan du bruke 2 bokser/pakker med kokte bønner. Da kortes koketiden ned til under en time.

  1. Tips:
    I stedet for chorizo kan du bruke hvitløkspølse.
  2. Varm olivenolje i en kjele på middels varme.
  3. Ha i løk og hvitløk og stek i ca 10 minutter, til det er mørt.
  4. Ha i bacon, pølse, poteter, gulrot, nepe, kål, tomater, laurbærblad og kraft. Skru på til sterk varme, kok opp, skru ned på laveste varme, og la det småkoke i ca 30 minutter, til grønnsakene er møre.
  5. Kast laurbærbladet.
  6. Ta opp kjøttet og del det i biter på ca 1 cm. Ha kjøttet og bønnene tilbake i kjelen, ha i koriander, og la det småkoke på middels varme i 5 minutter, slik at suppen blir gjennomvarm.
  7. Øs opp i varme suppeboller og server med en gang.

Se våre andre oppskrifter med røde bønner

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge har to barer blant verdens 50 beste - Himkok og Svanen

Himkok er på 14. plass i årets Worlds50Bestbars, mens Svanen bykser fram til en 32. plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bacalao er både vertens og budsjettets beste venn. Og smaken? Ja, den er himmelsk
Dagens rett

Bacalao er både vertens og budsjettets beste venn. Og smaken? Ja, den er himmelsk

Denne helgen gir vi deg oppskriften på en skikkelig herlig bacalao som lager seg selv mens du rigger til fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her