Stekt formkake med bjørnebær og krem
Foto: rudisill

Stekt formkake med bjørnebær og krem

Formkake får en annen betydning servert på denne måten. Har du rester av formkake, vet du hva du skal bruke den til.

Fremgangsmåte

  1. Formkake: Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform og ha hvetemel på innsiden, rist av det overflødige. 
  2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
  3. Pisk smør, kremost og sukker luftig med miksmasteren.
  4. Tilsett ett egg av gangen.
  5. Sikt og vend inn melblandingen. Rør forsiktig til jevn deig.
  6. Hell i formen og stek i 45-50 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
  7. Bjørnebærsyltetøy: Kok vann og sukker til det tykner. Rør inn (tinte) bjørnebær. Avkjøl. 
  8. Servering: Skjær formkake i tykke skiver. Bland mykt smør og honning og smør på begge skiver. 
  9. Stek gyllen i stekepanne på begge sider. 
  10. Legg på tallerken og hell over bjørnebærsyltetøy og topp med pisket krem.

Tips:
Du kan selvsagt bruke rester av formkake til denne desserten.

Flere oppskrifter på formkake finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start uka med en retro middag: Grønnsaksuppe med fine kyllingboller
Dagens rett

Start uka med en retro middag: Grønnsaksuppe med fine kyllingboller

Denne retten er virkelig midt i blinken en septembermandag, enten den er solfylt eller regntung, for den er både rask og enkel å lage, samt utrolig velsmakende basert på høstens gode grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her