Stekt formkake med bjørnebær og krem
Foto: rudisill

Stekt formkake med bjørnebær og krem

Formkake får en annen betydning servert på denne måten. Har du rester av formkake, vet du hva du skal bruke den til.

Fremgangsmåte

  1. Formkake: Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform og ha hvetemel på innsiden, rist av det overflødige. 
  2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
  3. Pisk smør, kremost og sukker luftig med miksmasteren.
  4. Tilsett ett egg av gangen.
  5. Sikt og vend inn melblandingen. Rør forsiktig til jevn deig.
  6. Hell i formen og stek i 45-50 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
  7. Bjørnebærsyltetøy: Kok vann og sukker til det tykner. Rør inn (tinte) bjørnebær. Avkjøl. 
  8. Servering: Skjær formkake i tykke skiver. Bland mykt smør og honning og smør på begge skiver. 
  9. Stek gyllen i stekepanne på begge sider. 
  10. Legg på tallerken og hell over bjørnebærsyltetøy og topp med pisket krem.

Tips:
Du kan selvsagt bruke rester av formkake til denne desserten.

Flere oppskrifter på formkake finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her