Stekt hyse med grønnsakrisotto og appelsinsaus
Foto: Alf Börjesson

Stekt hyse med grønnsakrisotto og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Kok villris og vanlig ris etter anvisning på pakken.

Fjern alle bein i fiskefileten og børst skinnet godt. Skjær den i serveringsstykker og stek den med skinnsiden ned.

Rens og skjær grønnsakene i strimler eller biter. Kok dem møre i lettsaltet vann eller fiskekraft/buljong.

Bland sammen grønnsaker, ris og olivenolje og la det stå i 5 minutter.

Appelsinsaus:
Stek løken i olivenolje. Tilsett appelsinjuice, fiskekraft og korianderfrø. Kok inn til om lag det halve. Jevne sausen med maisennamel om nødvendig. Sil sausen og smak til med salt og pepper.

Server den stekte fisken med appelsinsausen, grønnsakrisen og gjerne litt brød i tillegg.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

3
3/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen