Stekt kveite med hollandaisesaus
Foto: TINE

Stekt kveite med hollandaisesaus

Kveite er en delikatesse Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og aspargesbønner.

Fremgangsmåte

Rør ut saltet i vann og la fiskestykkene ligge i saltlaken i 10 minutter.

Ta stykkene opp, tørk dem og stek dem i smør på begge sider. Dryss over knust rosépepper.

Hollandaisesaus:
Pisk eggeplommene til skum i en kjele over svak varme, helst over vannbad.

Tilsett smøret porsjonsvis under omrøring, prøv å ha samme temperatur på smøret og sausen. Det er bare fettet som skal i sausen.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sausen kan tilsettes litt fiskekraft hvis den blir for tykk.

Legg fiskeskivene over på varme tallerkener og server med kokte poteter, grønne bønner og hollandaisesaus.

Pynt med bladpersille.

Tips: Istedenfor kveite kan du bruke torskeloin.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE

4
4/5 etter 58 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen