Stekt skrei med potetmos à la brandade
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Stekt skrei med potetmos à la brandade

Med skrei til middag blir det fest selv midt i uka. Dagens enkle oppskrift gjør ekstra stas på denne fantastiske råvaren.

Fremgangsmåte

Skjær ryggfileten i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i sju minutter.

Skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene lett med tørkepapir.

Stek skreistykkene i margarin til de får en gyllen stekeskorpe.

Tilsett smør, snu stykkene, sett ned varmen og la dem trekke i fem minutter før servering.

Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 20 minutter. Skyll skreien i kaldt vann og kok i litt usaltet vann.

Skrell potet og kok møre i usaltet vann. Sil av vannet, mos potetene og rør inn smøret.

Flak den kokte skreien og vend bitene inn i potetmosen. Varm opp og mos poteter og fisk godt sammen.

Skjær rødløk i båter og surr i smør til det er mykt. Ha over sukker og hvitvinseddik, og la det surre i stekepannen noen minutter.

Smak til med kajennepepper og salt. Bland inn ruccolasalat rett før servering.

 Mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Se våre andre oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her