Stekt skrei med potetmos à la brandade
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Stekt skrei med potetmos à la brandade

Med skrei til middag blir det fest selv midt i uka. Dagens enkle oppskrift gjør ekstra krus på denne fantastiske råvaren. Prøv Stekt skrei med potetmos à la brandade.

Fremgangsmåte

Skjær ryggfileten i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 10 minutter. Skyll i kaldt vann og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.

Stek skreien i margarin til stekeskorpen er gyllen. Tilsett smør, snu stykkene og, la dem trekke i stekepannen i 5 minutter før servering.

Potetmos à la brandade:
Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 20 minutter.

Skyll skreien i kaldt vann og kok den i litt usaltet vann.

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet, mos potetene og rør inn smøret.

Flak den kokte skreien og vend bitene inn i potetmosen.

Varm opp og mos det hele godt sammen.

Tips: Hvis du synes potetmosen blir for bastant kan du ha i litt varm matfløte.

Syltet rødløk:
Skjær rødløken  i båter og surr den i smør til den er myk.

Dryss over sukker og hvitvinseddik, og la båtene surre i stekepannen noen minutter til.

Smak til med salt og kajennepepper. Bland inn ruccolasalat rett før servering.

Server skreien på en seng av potetmos med syltet rødløk på toppen.

Flere oppskrifter med skrei og torsk

  Skrei  

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 26 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen