Stekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus
Aperitif.no

Stekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Denne deilige retten med torsk og at det gode tilbehøret lager du på 30 minutter. Potet- og sellerimos og rødvinssaus passer ekstra god til.

Fremgangsmåte

 

Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i seks jevnstore stykker.

Brun stykkene i smør og olje på middels høy varme. Dette kan gjøres på forhånd.

Like før servering etterstekes fisken i ovn ved 170 grader i ca. 5 min.

Potet- og sellerimos:
Skrell poteter og knollselleri og skjær det i terninger. Kok det mørt i usaltet vann.

Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.

Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Saus:
Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn. Visp inn smør i små terninger.

Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.

Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann. Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger.

Legg opp torsken på tallerkenen oppå en seng av potet- og sellerimos.

Ringle sausen over.

Server grønnsakene ved siden av.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du stekt ris som i Singapore
Dagens rett

Slik lager du stekt ris som i Singapore

Det er mange som har smakt stekt ris på ferie, eller fått det servert på restaurant. Dette er en rett du enkelt kan lage hjemme også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her