Studentfalafel med hjemmelagde potetlomper

Studentfalafel med hjemmelagde potetlomper

Falafel er perfekt studentmat - billig og lettlaget. Dessuten er denne oppskrfiten en fin måte å bruke opp kokte poteter eller også pakken med potetlomper i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

Tilsett kikerter, krydder og olivenolje i en bolle og bland sammen med en stavmikser. Tilsett hvetemel litt og litt – inntil 0,5 dl - for å få riktig konsistens.

(deigen skal være litt tørr, slik at det går an å forme den til kuler). 

Form deigen til kuler eller små burgere, og stek dem i en panne med en god klatt smør til de er blitt brune på begge sider.

Tips: Her anbefaler jeg smør fremfor olje, da oljen ofte gjør at falafelene ikke blir like sprø. 

Fyll potetlompene med resten av grønnsakene, falafel og persilledressing.

Slik lager du potetlomper

Slik lager du persilledressing

Slik lager du hummus

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Karen Elene Thorsen, forfatter av Fattig Student, finalist i Beste norske kokebok 2019

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen