Syltet kveite på endive- og ruccoulasalat
Foto: Alf Börjesson

Syltet kveite på endive- og ruccoulasalat

Kveite er manges favoritt og en de deiligste fiskene vi kan servere på middagsbordet. Prøv syltet kveite på endive- og ruccoulasalat.

Fremgangsmåte

Kok opp alle ingrediensene til laken og la den trekke i ca. 20 minutter så kryddersmaken kommer godt frem.

Legg i kveiten og gi det et oppkok. La fisken trekke i 3-4 minutter. Det er viktig at fiskestykkene er helt dekket av syltelaken!

Avkjøl fisken i laken hvis den skal serveres kald.

Salaten:
Grovhakk endiven og legg den i isvann sammen med ruccolasalaten i ca. 10 minutter til salaten blir sprø og fin.
 

Tørk salaten og fordel den i fire dype skåler. Legg fiskestykkene pent på toppen av salaten.

Bland nøttene med oljen og smak til med gressløk, sherryeddik, salt og pepper.

Hell dressingen rundt salaten. Spis brød til hvis retten serveres kald, poteter om den serveres varm.

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet.

Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter

Flere deilige retter med kveite

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 26 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen