Syltet laks med eggsalat, rødbetecoulis og rugbrød
Foto: AudiDelaCruz

Syltet laks med eggsalat, rødbetecoulis og rugbrød

Denne retten med syltet laks lager du på 30 minutter. Med alt det deilige tilbehøret kommer du til å score mange poeng rundt bordet.

Fremgangsmåte

Skjær laksefilet i 2 cm skiver. Kok lake.

Når laken koker, tas den av platen og laksen legges i. La stå og trekke til laksen er ferdig og laken er avkjølt.

Ta opp og la dryppe av.

Lag eggsalat av hakkete hardkokte egg, majones, salt og pepper, litt frisk sitron og finhakket gressløk.

Lag rødbetecoulis ved å kjøre rødbeter (ovnsbakte eller syltete, hele fra glass) i blender med litt vann og litt olje til passe tykkelse (tynn puré). Smak til med sitron, salt og pepper.

Anrett laksen på eggesalaten og server rødbetecoulis og rugbrød ved siden av.

Lyst til å lage noe annet med laks, da finner du veldig mange oppskrifter her

Og her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her