Syltet laks
Foto: Mari Svenningsen

Syltet laks

En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker

Fremgangsmåte

Skjær fisken i 3 x 3 cm store terninger og legg dem i et sterilt Norgesglass.
 
Kok opp laken og hell den kokende over laksen. Avkjøl og lukk glasset. Oppbevar syltet laks i kjøleskap.
 
Server laksen med godt brød til.
 
Utsøkt forrett eller kveldsrett som kan oppbevares i kjøleskap i inntil 1 uke, men smaker aller best etter 1 døgn.
 
Tips: Du steriliserer Norgesglass ved å koke de i fem minutter. Dersom du lukker glasset med varmt innhold i og lar de bli kalde, vil de hermetisere seg.
 
 
 
 
 
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen