Tempura krabbe med løkringer
Bjørn Cameron Alexander,bidrag til Årets Kokk 2006

Tempura krabbe med løkringer

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Her er det krabbe som er ingrediens.

Fremgangsmåte

Start med å lage tempurarøren. Bland alle ingredienser godt sammen til en smidig røre, ca like tykk som vaffelrøre.
 
Ta den rå krabben ut av skallet og stek den i stekepannen sammen med litt smør og hvitløk. La den så ligge og renne av seg på kjøkken papir.
 
Skjær til vårløk, grønn squash og løk i ringer.
Dyppes i frityrrøre og friteres i rapsolje på ca 170 grader C.
 
Dypp krabben i røre og friter den til slutt.
 
Husk å drysse på litt salt straks etter friteringen. Ikke friter for mye av gangen.
 
Server med dipp etter ønske, samt litt soyasaus.

Sendt inn av Bjørn Cameron Alexander,bidrag til Årets Kokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her