Tempura krabbe med løkringer
Bjørn Cameron Alexander,bidrag til Årets Kokk 2006

Tempura krabbe med løkringer

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Her er det krabbe som er ingrediens.

Fremgangsmåte

Start med å lage tempurarøren. Bland alle ingredienser godt sammen til en smidig røre, ca like tykk som vaffelrøre.
 
Ta den rå krabben ut av skallet og stek den i stekepannen sammen med litt smør og hvitløk. La den så ligge og renne av seg på kjøkken papir.
 
Skjær til vårløk, grønn squash og løk i ringer.
Dyppes i frityrrøre og friteres i rapsolje på ca 170 grader C.
 
Dypp krabben i røre og friter den til slutt.
 
Husk å drysse på litt salt straks etter friteringen. Ikke friter for mye av gangen.
 
Server med dipp etter ønske, samt litt soyasaus.

Sendt inn av Bjørn Cameron Alexander,bidrag til Årets Kokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her