Torsk med chorizo, granateple og potetmos
Foto: Roland Persson

Torsk med chorizo, granateple og potetmos

Vintertorsk og skrei i særdeleshet kjennetegnes av sin fasthet og kritthvite kjøtt. En drøm å leke seg med på kjøkkenet og å sette tennene i for alle rundt bordet.

Fremgangsmåte

Start med potetmosen:
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem i vann til myke. Hell av vannet men ta vare på det. Rør inn melk og smør og mos potetene. Spe evt med kokevann til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper. 

Torsken:
Tørk av fisken og del den opp i porsjonsbiter. Behold skinnet på. Ha salt i vannet, rør slik at det oppløses og legg fisken oppi. La den ligge i 15 minutter. Ta den deretter ut og tørk den med kjøkkenpapir. 

Varm olje i en panne og stek fiskebitene med skinnsiden ned, til det er pent brunt, det tar ca 3 minutter. 

Legg fiskebitene i en smurt ildfast panne med skinnsiden opp. Stek ved 200 grader i 3 minutter.  

Skjær chorizo i skiver og sprøstek dem i samme panne som fisken. Kutt persille, rens granateplet og riv sitronen. Bland dette med chorizoen. 

Server torsken med chorizoblandingen og potetmosen.  

Se våre andre oppskrifter med delikatessen 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen