Tropisk Aroma
Foto: creacart

Tropisk Aroma

Dette er en kake med spennende aromaer av muskat, kakao og kanel. Den har begeistret i generasjoner. Her den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Bunn:
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Bland i sammenvispede egg. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselvis med melken.

Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt form. Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren. Dra gjennom røren med en gaffel for å få til et marmormønster. Stek kaken i rund kakeform, 24 cm i diameter, på 180 grader i ca 30 minutter.

Glasur:
Rør sammen mykt smør, melis, kakao og kaffe. Del kaken i to og smør glasuren mellom lagene og oppå kaken. Hvis det er noe glasur til overs, kan du sprøyte det langs kanten. Pynt med revet mørk sjokolade og evt et lett melisdryss på toppen.
 
Tips:
Hvis du ikke ønsker marmormønsteret, blander du kakaopulveret i hele røren. 
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her