Uer ceviche med avokado og koriandersalsa
Foto: Tom Haga

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Ceviche er en søramerikansk fiskerett som lett lar seg gjenskape på våre breddegrader. Og det av selv den mest uerfarne kokk.

Fremgangsmåte

Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle.

Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter.

Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden. Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen. Pynt med frisk koriander.

Tips: Ceviche er rå fisk som blir marinert eller "kokt" ved hjelp av limejuice. Villfisk bør fryses ned til - 20 grader i 24 timer, dette vil ta knekken på eventuelle parasitter. I fisk fra havbruksnæringen forekommer parasitter så nær som aldri så du kan bruke fisken uten forutgående frysing.
 
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte
+

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte

Piemonte handler om tradisjoner som holdes i hevd av en lang rekke familier. Men også disse trykker den nye trenden med enkeltvinmarksviner, MGA, til brystet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Dagens rett

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus

Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Dagens rett

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her