Uer fylt med kremost
Foto: Alf Börjesson

Uer fylt med kremost

Mange har uer som sin favorittfisk. Med denne deilige rettet forstår du hvorfor.

Fremgangsmåte

Begynn gjerne med potetene da de tar litt tid å bake. Skjær potetene i båter og ha dem i et ildfast fat. Vend potetene i litt olje og salt og pepper og sett dem inn i ovnen på 200 grader i 25 minutter eller til de er møre.
 
Skjær uerfiletene fra skinnet. Rør sammen kremost, parmesan, basilikum, vårløk og salt og del massen i fire jevnstore emner, som trilles til flate ovaler. Legg én på hver fiskefilet, brett den dobbelt og fest med tannstikker.
 
Legg filetene i ildfast fat. Rør sammen smør og sitronsaft og drypp det over fisken. Bak den i et ildfast fat i ovn på 175 grader i 10 minutter eller til den er gjennomkokt.
 
Del grønnsakene grovt opp og wok de i 2 minutter på høy varme.
 
Server fisken med sjyen fra fatet, poteter og den fargerike grønnsakblandingen.
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her