Urtebakt torskerygg
Foto: Wirestock

Urtebakt torskerygg

Saftig torskefilet får et sprøtt dekke med smak av urter og sennep.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader. 
  2. Dryss litt grovt salt over fiskestykkene og la dem ligge ca 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
  3. Legg fiskestykkene på bakepapir på en stekeplate.
  4. Rør sammen smør, eddik, sennep, brødsmuler og finhakket kryddergrønt.
  5. Fordel blandingen jevnt over fiskestykkene.
  6. Sett platen i stekeovnen ved 180 grader og la den stå 8 -10 minutter til fisken er perfekt gjennomvarmet og skorpen er sprø og gyllen.
  7. Kok grønnsakene så vidt møre i vann tilsatt smør.
  8. Lag en saus ved å koke inn kremfløte, fiskekraft og hvitvin, til sausen tykner.
  9. Smak til med litt salt og pepper.
  10. Rør inn finklippet gressløk.  
  11. Server sausen til den ovnsbakte torsken sammen med gulrotstrimlene, småsalat og nykokte poteter.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her