- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Dryss litt grovt salt over fiskestykkene og la dem ligge ca 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
- Legg fiskestykkene på bakepapir på en stekeplate.
- Rør sammen smør, eddik, sennep, brødsmuler og finhakket kryddergrønt.
- Fordel blandingen jevnt over fiskestykkene.
- Sett platen i stekeovnen ved 180 grader og la den stå 8 -10 minutter til fisken er perfekt gjennomvarmet og skorpen er sprø og gyllen.
- Kok grønnsakene så vidt møre i vann tilsatt smør.
- Lag en saus ved å koke inn kremfløte, fiskekraft og hvitvin, til sausen tykner.
- Smak til med litt salt og pepper.
- Rør inn finklippet gressløk.
- Server sausen til den ovnsbakte torsken sammen med gulrotstrimlene, småsalat og nykokte poteter.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange oppskrifter med torsk