Varme fiskekaker med egg-, kapers- og pepperrotsmør
Foto: Ulla Westbø/H2W

Varme fiskekaker med egg-, kapers- og pepperrotsmør

Kombinasjonen av egg, kapers og pepperrot gir de hverdagslige fiskekakene et skikkelig gourmetløft. Selv de beste kokker har ikke mye å stille opp med mot dette.

Fremgangsmåte

Slik blir fiskekakene best:
Gi hvitløksfeddet en dytt med hånden eller bladet på en kniv slik at det knuses litt. Ha dette i pannen med smøret og fiskekakene.

Sett pannen på moderat varme, og når fiskekakene er varme er det klart til servering.

Server fiskekakene med bakte potetbåter og dampede brokolidusker  samt egg-, kapers- og pepperrotsmøret.

Egg-, kapers- og pepperrotsmør:
Smelt smøret i en kjele, trekk den til side. Ha i kapers, sitronsaft, hakket gressløk, og revet pepperrot.

De smilende eggene grovhakkes og vendes i ved servering. Serveres lun eller varm, ikke kokende.

Slik lager du fiskekakene selv

Se våre andre spennende oppskrifter på fiskekaker 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Lofoten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det danske romeventyret
+

Det danske romeventyret

Hvis «dansk rom» høres utenkelig ut, ja, da har du ikke fulgt med. I dag finnes 15 danske destillerier som lager rom fra bunnen av. Og rom som importeres fra Karibia for å modnes i Danmark.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken
Dagens rett

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken

Kyllingvinger er deilig snacks, og spesielt godt når det er fredag og kanskje sågar ferie. Når de er ferdigstekte fra butikken, er det bare litt finjustering og tilbehøret som skal til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her