Vingelé med skogsbær og mandelkaker
Foto: Inkognito

Vingelé med skogsbær og mandelkaker

Lag en skikkelig festdessert med vingelé, skogsbær og mandelkaker. Garantert en suksess hos alle du har rundt bordet.

Fremgangsmåte

Vingelé:
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Ha 1 dl av vinen i en kjele sammen med sukker. Press vannet fra gelatinplatene og ha i kjelen. La smelte på svak varme.
 
Ta kjelen fra platen og ha i resten av vinen. Fordel bærene i fire glass eller i en stor skål. Hell over vinen og sett kaldt i 2-3 timer.
 
Mandelkaker:
Bland mandelmasse med eggehvite og sitronskall. Lag en rull og del i 12 biter. Rull bitene til kuler og rull dem i hakket mandel.
 
Stek midt i ovn på 200 grader i ca 10 min til de har fått pen farge. De skal være litt myke i midten.
 

Servér gjerne med vaniljekrem smaksatt med likør.

Flere deilige desserter til den store festen finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inkognito

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen