Yoghurtsalat som i Iran
Foto: Paul_Brighton

Yoghurtsalat som i Iran

Denne vrien på yoghurtsalat som vi kjenner best som tzatziki finnes også i land i Midtøsten. I Iran heter den mást va khiar.

Fremgangsmåte

Hell yoghurten over i en dyp bolle og rør den helt jevn. Skjær agurken og løken i små terninger. Bland dette i yoghurten sammen med hakket dill og smak salaten til med salt og pepper. La salaten stå kaldt og tildekket, gjerne i kjøleskapet, og server den som hors d`oevre (forrett) eller vanlig salat.

Tips:
Denne salaten er perfekt til grillet lam eller annen type grillmat, til røykt fisk eller som del av et koldtbord. 

Sheek kebab eller sish kebab er kanskje den vanligste å servere denne salaten til - se oppskriftene her

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen