Disse bollene vil alle like. Med det deilige fyllet blir det garantert en suksess.
Kypriotisk påskebrød, eller soureki, er navnet på det tradisjonelle søte påskebrødet som bakes i Hellas. Her er oppskriften.
Deilig brød som nesten er en rett i seg selv. Passer veldig godt til turmat, eller som tilbehør til grillmat, spekemat eller pasta.
Pariserloffen er tilbake for fullt etter at den var veldig på 70- og 80-tallet. Loffen er luftig og spør samtidig. Passer utmerket ved siden av skalldyr, Gjerne også til supper og salater. Her er den enkle oppskriften.
Det er ikke mange bakverk som er så gode som kringle. Dette er oppskriften på trønderrose.
Klippekrans er en deilig søt gjærbakst fylt med smør, sukker og kanel. Bruk saks for å lage det fine mønsteret i hvetekringlen. Passer til kaffen og i bursdag.
Prinsessekake er en uimotståelig bollekake med deilig tykk vaniljekrem og som her toppet med sommerens friske bær.
Lag en spiselig adventskrans! Ordet advent kommer fra latinske Adventus og betyr ankomst. Skikken med å tenne et lys de fire siste søndagene før julaften spores helt tilbake til 1800-tallet.
Det tar litt tid å bake dette brødet, men du vil ikke angre på for det smaker herlig. Mens det står i ovnen, kan du lage retten det skal serves til.
Påskeharer med grovt hvetemel er en morsom variant av rundstykker. De vil slå an hos gjestene dine.
Her er oppskriften på et grovbrød med ekstra god smak. Du skal nemlig ha i valnøtter, linfrø og solsikkefrø. Alle vil elske dette brødet.
Her lages den italienske brødklassikeren med kokte poteter. Enkel å lage, men det tar litt tid. Men smaken er ekstra fyldig.
Litt grovt mel og blåbær eller solbær oppveier at bollene er søte. Da kan du unne deg en til. Med havregryn blir de enda saftigere og mer mettende.
Dette greske påskebrødet er syrlig, og er et spennende brød som passer godt til påskefrokosten.
Rosa snurrer vekker glede både under bakingen og når du spiser dem.
Et urtebrød hører hjemme på så vel frokostbord som et koldtbord. Topp til supper eller vegetarretter.
Lag en skikkelig morsom påskekurv som du kan sette på frokostbordet. Bare følg oppskriften så blir den også deilig.
Denne kringlen fylt med godsaker som marsipan, pistasjenøtter og bringebær er helt uimotståelig. Perfekt til morsdag eller farsdag, bursdager eller skoleavslutninger.