Påskekurv
Foto: iStockphoto

Påskekurv

Lag en skikkelig morsom påskekurv som du kan sette på frokostbordet. Bare følg oppskriften så blir den også deilig.

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av væsken, tilsett resten. Tilsett egg, salt, grovt mel, og så mye hvetemel at deigen blir passe fast og smidig. La den heve under plast på lunt sted 30 - 40 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt den godt.
  2. Alt 1:
  3. Kjevle deigen ut ca. 3 cm tykk. Del opp i strimler som flettes eller tvinnes. Du trenger to strimler for å tvinne bunnen. Tre strimler som flettes sammen til selve kurven. To strimler som tvinnes til toppen og dernest to strimler som tvinnes til hank. Legg delene på bakepapir når du har formet dem slik at de passer til hverandre.
  4. Heves under plast på lunt sted 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stek kurven nederst i ovnen og resten i midten på en rist ved 200 grader. Alternativt i to omganger. Avkjøl. Monter kurven med karamell av typen du bruker til pepperkakehus.
  5. Alt 2:
  6. Ta ca 1/3 av deigen og kjevle den ut ca. 3 cm tykk. Legg den på bakepapir og form den som formen på et halvt egg (litt ovalt). Rull ut 1/3 av deigen til to smale strimler som tvinnes om hverandre som en snor. Pensle brødet med vann der du skal legge "snoren" slik at den festes. Rull små boller/brød av resten av deigen og legg i midten. Bland eventuelt inn solsikkefrø i noen av brødene. Er det for liten plasss til alle brødene/bollene legger du eventuelt resten løst på platen.
  7. Heves under plast på lunt sted 20-30 minutter. Pensle snor og boller med sammenvispet egg og strø eventuelt på valmuefrø. Stek brødet nederst i ovnen og "de løse" midterst.
  8. I stekeovnen: 225 grader i ca. 10 minutter for "småbrødene" og 200 grader i ca. 10-15 minutter for påskeegget.

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Mat

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her