Dessert og kaker

oppskrifter.webp
  • 40 minutter

    Et lunt stykke eplekake er definitivt et høydepunkt. Bak flere og putt i fryseren.

  • 10 minutter

    Selv om det bare tar ca.10 minutter å lage denne eggekremen, er smaken deilig.

  • 1 time

    Créme Brûlée er en klassisk dessert. Og er en perfekt avslutning på et godt måltid. Den er dessuten enkel å lage.

  • 45 minutter

    Den engelske klassikeren fudge, her med sjokolade, er avhengighetsskapende.

  • placeholder
    6 timer 40 minutter

  • 1 time

    Lag en deig og få to langpannekaker ut av det hele. Dette er oppskriften som gjør deg til en mesterbaker blant venner.

  • 15 minutter

  • 2 timer 30 minutter

    Karamellpudding er en perfekt dessert. Denne festpyntete utgaven vil garantert gjøre deg og dine gjester begeistret. Med andre ord en ekte festdessert.

  • 30 minutter

    Hvem kan vel tenke seg rips servert uten vaniljesaus eller eggekrem? Eller hva med skolebrød uten? Uansett hva du kaller sausen, her er oppskriften.

  • 40 minutter

    Det smaker med en myk, smakfull sjokoladefristelse som amerikanske brownies? Her har du den enkle oppskriften.

  • 20 minutter

    Liten tvil om at denne salaten er eksotisk. Med ananas, druer, appelsin og brunost på toppen står den til navnet.

  • 50 minutter

  • 1 time 30 minutter

    Denne eplekake er kanskje litt tidkrevende, men den er verdt innsatsen. Saftig, frisk og utrolig velsmakende er den. Du kan bare glede deg.

  • placeholder
  • 15 minutter

    Lag en deilig eggekrem til desserten.

  • 1 time

    Papo de anjo som betyr "englekjake" er en klassisk bakst fra Portugal laget av primært eggeplommer. Perfekt som dessert eller til kaffen.

  • 20 minutter

    Luftig eggedosis er perfekt sammen med kanelkrydrete brødsmuler og en syrlig søt bærsirup.

  • 15 minutter

    Dette må være verdens enkleste dessert å lage. Kun to ingredienser. Du kan server den alene, eller med revet sjokolade, revet appelsinskall, kakaopulver, kakestrøssel eller friske bær.

  • 1 time 30 minutter

    Denne kaken, eller pai om du vil, innbyr til sommerfest. Har du ikke friske jordbær kan du bruke fryste og bake den hele året.

  • 50 minutter

    Dette er virkelig en deilig yoghurtis. Det er bjørnebærene som gjør susen. Du kan lage den selv om du ikke har iskremmaskin.

  • placeholder
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken