Pass på å ha romtempererte egg.
Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Stivpisk eggehvitene med melis.
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
Pisk sammen eggeplommene. Bland den smeltede sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene litt etter litt, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering.
Server sammen med litt pisket krem og gjerne frisk frukt.
Tips: Moussen kan godt lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør mellom hver runde.
Fristende sjokoladekaker og -desserter finner du her
Mange lekre desserter finner du her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig