Ekte karamellpudding
Foto: Vitalina

Ekte karamellpudding

Karamellpudding er en perfekt dessert. Denne festpyntete utgaven vil garantert gjøre deg og dine gjester begeistret. Med andre ord en ekte festdessert.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 120 grader.
  2. Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate (eller i en stekepanne hvis du har gamle former og induksjonstopp.)
  3. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen rolig slik at den blir jevnt glassert.
  4. Puddingen:
  5. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem og vaniljestangen i en kjele.
  6. Ha i melk, fløte og sukker. Kok opp under omrøring.
  7. Avkjøl fløteblandingen og bland inn halvpiskete egg. Eggene må ikke vispes for mye, da det gir en pipete pudding (små-hullete).
  8. Sil blandingen over i formen.
  9. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (for å "sette" røren og hindre luftbobler).
  10. Sett karamellpuddingen i en langpanne på nederste rille og hell kokende vann i pannen, ca halvveis opp på formen.
  11. Stek i ca 2 timer ved 120 grader.
  12. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
  13. Avkjøl puddingen i formen til neste dag.
  14. Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bær.

Her finner du mange oppskrifter på desserter

Og finner du flere oppskrifter på karamellpudding

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her