Sett ovnen på 120 grader.
Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate (eller i en stekepanne hvis du har gamle former og induksjonstopp.)
Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen rolig slik at den blir jevnt glassert.
Ha i melk, fløte og sukker. Kok opp under omrøring.
Avkjøl fløteblandingen og bland inn halvpiskete egg. Eggene må ikke vispes for mye, da det gir en pipete pudding (små-hullete).
Sil blandingen over i formen.
La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (for å "sette" røren og hindre luftbobler).
Sett karamellpuddingen i en langpanne på nederste rille og hell kokende vann i pannen, ca halvveis opp på formen.
Stek i ca 2 timer ved 120 grader.
Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
Her finner du mange oppskrifter på desserter
Og finner du flere oppskrifter på karamellpudding
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig