En dessert som vi alle har et forhold til. Tilslørte bondepiker er enkelt å lage og smaker fortreffelig.
En dessert som vi alle har et forhold til. Tilslørte bondepiker er enkelt å lage og smaker fortreffelig.
En virkelig deilig fruktsalat litt utenom den tradisjonelle. Du bruker litt lengre tid, men det får du til de grader igjen for.
Arme riddere har mange navn avhengig av språk. Felles for alle er at det smaker godt og at det er en fin måte å bruke opp tørr loff eller boller på.
Dette er en berømt og lettlaget italiensk dessert. Du trenger noen få ingredienser. Du kan tilsette cognac eller likør for å spisse den ekstra.
Sabayonne eller fransk eggedosis er en klassisk dessertsaus. Den passer godt til oppskåren frisk frukt som i denne oppskriften.
Suffle er en klassisk fransk rett som kan være enten salt eller søt. Syrlig frukt er ekstra vellykket i en eggerett som denne. Og den luftige konsistensen gjør at desserten passer ekstra godt som dessert også etter et større måltid.
Slik forvandler du eplene på en enkel måte til en drøm av en dessert.
Salt, søtt, myk og sprøtt. Det er vinneroppskriften på denne desserten som blir ekstra godt med norske epler.
Har du butterdeig i fryseren, er du alltid rustet for å diske opp med noe ekstra godt og ikke minst veldig lettlaget. Som denne sterkt forenklede versjonen av en napoleonskake.
Når du tilbereder churros på denne måten, kan de også fraktes og spises selv om de ikke er helt nystekte. Sitron/bringebærkremen er dessuten en mye friskere dip enn sjokoladesausen som er det klassiske følget til churros.
Har du levd mange tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Hvis ikke, har du en ny smaksopplevelse i vente.
Slik får gammelt brød nytt liv med Arme riddere. Enkel dessert og veldig godt.
Denne lette og ikke overdrevent søte desserten heter Farófias i Portugal og serveres tradisjonelt når det er karneval, og på nyttårsaften.
Til denne oppskriften kan du bruke enten hylleblomster eller mjødurt. Begge byr på mye aroma og smaksintensitet.
Å grille rabarbraen gir en morsom tilleggsvalør til smaken. Må prøves. Perfekt til iskrem.
Gi pannacottaen litt ekstra luksus med champagne, passer perfekt til nyttår eller en annen fest.
Selv om denne desserten er mer enn søt nok, kan den med fordel serveres med mer søtt i form av iskrem.
Denne desserten lager seg selv i ovnen mens middagen nytes. Den kan spises både lun og kald.
En deilig dessert som alle rundt bordet vil gratulere deg med.