Det er gremolataen - altså persille, hvitløk og sitronskall - som gjør at denne retten blir så god. Du kan godt bruke annen type fisk, kylling eller halloumi på grillspydene.
Laks er veldig anvendelig i mange retter. Det samme er røye og selvfølgelig ørret. Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter
Det er gremolataen - altså persille, hvitløk og sitronskall - som gjør at denne retten blir så god. Du kan godt bruke annen type fisk, kylling eller halloumi på grillspydene.
Denne rette med grillet laks og den deilige marinaden og tilbehøret må prøves.
Denne oppskriften er kjapp som få. Og riktig velsmakende.
Å bake inn laksen i butterdeig er inspirert av klassikeren Beef Wellington.
Tartar er du nok mest kjent med når den lages med kjøtt. Ishavsrøya egner seg ypperlig.
På en time forvandler du nøytral laks til en spennende ingrediens i salaten. Den kan også brukes på koldtbordet sammen med rømme og flatbrød.
Kombinasjonen av marinert/gravet laks og poteter gir salaten mer metthetsfølelse. Urtekremen gir mer smak og toppingen av lodderogn eller annen type "kaviar" gir retten et luksuriøst preg.
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør er en klassiker som aldri går av moten. Her er oppskriften med hvordan du lager tilbehøret selv.
Her skal du grave fisken selv, men det er det verd. Når den får følge av avocadosausen blir det herlig måltid. Forrett eller smårett.
En perfekt match til krydderstekt laks er ovnsstekte grønnsaker. Det hele får følge av deilig krydder som gjør at det sparker litt fra i smaksløkene.
Pepperrot gir et ekstra kick til tilbehøret og til den krydrete laksen.
Denne retten er komponert av den kjente kokken Charles Tjessem.
Laks og frisk og syrlig og litt skarp sennepssaus blir til et deilig måltid. Bare følg den enkle oppskriften og du vil imponere alle rundt middagsbordet.
Laks passer perfekt med eksotiske krydder og tilbehør slik den lages i Thailand. Den sterke currypasten blir dempet av den litt søtlige kokosmelken.
Bruker du varmrøkt laks eller ørret, kan fisken serveres kald eller lun. Bruker du fersk filet må fisken stekes først.