Lag denne deilige forretten kongereker.
Mont d`Or-sesongen er fra slutten av september til mai og det er et halvt år med glede for ganen. Det er nesten fravær av oppgaver og søl på kjøkkenet.
Det er ingen grunn til at enkel mat ikke skal smake fantastisk, slik som denne oppskriften med lammelår og en spennende salat med appelsin.
Dette er den perfekte restemat hvor du ønsket at du hadde mer rester, for ost, potet og løk smaker fortreffelig.
En rask og klassisk svensk matrett som med enkelthet lages utendørs på primusen.
Ande Ki Bhurji heter denne retten i Kerala, Sør-India hvor den ofte serveres til frokost, men den smaker fortreffelig både til lunsj og som en lett og rask middag.
Denne enkle eggesalaten med røkt påleggi kan du bruke som pållegg eller som en forrett
Har du kjøleskapet fullt av rester og kanskje liten tid til å forberede middagen. Da er en omelett som denne det perfekte måltid.
For mange er dette det beste du kan gjøre med blomkål. En sann klassiker som aldri går av moten.
Omelett - eller tortilla som er den spanske vrien med løk og poteter. Den kan med fordel fylles med en blanding av majones og rester av fisk eller skalldyr - til en liten pintxos-fest.
Lag en pannerett med egg og squash. Den er helt uten kjøtt. Du kommer garantert til å lage den flere ganger.
Egg, kjøttdeig, paprika og løk passer godt sammen, men retten blir like god uten kjøttdeig.
Når du har lyst på noe virkelig godt, og som er raskt å lage, skal du kjøpe asparges. Når den pakkes inn i ostekrem og spekeskinke, er det nesten umulig å ikke like.
Har avokadoen du har liggende blitt litt vel moden, kan du ovnsbake den sammen med eggene. Topp med tomater, urter, vårløk, bacon/facon, ost eller annet du trenger å få spist opp.
Denne tyrkiske frokost-/brunsjretten gir en kicktart på dagen.
Italienerne er geniale når det kommer til å forvandle gammelt brød til en delikatesse, her med caciocavallo-ost, pære og knust peperoncini.
Omelett eller eggepanne - kjært barn har mange navn. Denne er ekstra kjær siden den er så lett å lage og ikke minst smaker den veldig godt.
Gjør som i Spania. Ha øl i bondeomeletten. Vi kan love deg at den vil smake fortreffelig.
Ost før desserten er et must til en festmeny eller hvis du skal kose deg. Prøv fritert ridderost med aprikos og valnøtter.
Den lette røyksmaken og den fruktige smaken fra sherryfatene som Benriach er modnet i, er en perfekt smaksforsterker til Mont d'Or.
Med blåskjell til middag blir det fest. Ikke koster de mye, og er langt raskere å tilberede enn du tror. Damper du de i øl og fyller på med pølser blir det et herlig måltid.