Jul

oppskrifter.webp
  • 15 minutter

    Waldorfsalat er enkelt å lage og smaker fortreffelig blant annet til kalkun, roastbiff og røkt lammelår og er en selvfølge på et koldtbord.

  • 20 minutter

    Slik bruker du opp restene av juleskinken og gir den en helt ny smak, nemlig av tandoori.

  • 20 minutter

    Har du rester av julepålegg kan du lage den herlig retten Quesedilla med julepålegg og ridderost. 2 som smårett, eller 1 som hovedrett. Her er oppskriften.

  • 20 minutter

    Skal du ha skikkelig sky til ribba skal du bruke denne med nøttesmør. Den løfter ribba til nye høyder.

  • 20 minutter

    Med denne oppskriften på pepperkaker kan du velge om du vil ha de myke eller sprø. Du bruker maks 20 minutter før du kan putte den første kaken i munnen.

  • 20 minutter

    Sirupssnipper hører julen til. De er en fine, tynne julekaker med masse god smak av nellik, kanel, muskat og pepper.

  • 20 minutter

    Få kaker smaker bedre en deilige sprø krumkaker. De er usedvanlig enkle å lage hvis du har et krumkakejern.

  • 20 minutter

    Syltelabber er en tradisjon vi bør ta vare på. Her serverer du de i en så spiselig form at du kan lure selv de mest skeptiske.

  • 20 minutter

    Kjøttboller blir festmat når de serveres som tapas med annet smågodt. Prøv denne enkle oppskriften og koldtbordet er snart klart.

  • 20 minutter

    Fyll pannekaker med masse strimlede grønnsaker, gjerne rester. Enkle å lage, og en fin måte å gjøre jula litt grønnere på.

  • 20 minutter

    Dette er en vri på den populære amerikanske coleslaw, men med rødkål. Salaten passer til alle julens middager.

  • 20 minutter

    Hvem kan motstå disse sandkakene når du fyller de med krem og bær?

  • 20 minutter

    Syltelabber er for mange skikkelig tradisjonsmat i julen og en delikatesse for ordentlige matentusiaster. Syltelabber blir ofte ledsaget av en dram, sennep, rødbeter og godt flatbrød.

  • 20 minutter

  • 20 minutter

    Denne oppskriften er som skapt for familieselskaper hvor du vil unngå å lage en spesiell dessert for dem som ikke skal ha melk. Du skal lage risdessert med kokosmelk.

  • placeholder
    20 minutter

  • 20 minutter

    Her er oppskriften du skal bruke til disse populære julekakene. Lag flere porsjoner med deig og legg i fryseren. Det blir sikkert etterspørsel etter flere kaker når fatet er tomt.

  • 20 minutter

  • 20 minutter

    Ertesuppe med lutefisk er perfekt som restemat eller som forrett i en større festmeny.

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken