Kombinasjonen av svinekam og rødkål er typisk høst- og vintermat, men kan spises hele året. Her er en deilig oppskrift.
Kombinasjonen av svinekam og rødkål er typisk høst- og vintermat, men kan spises hele året. Her er en deilig oppskrift.
Koteletter er ukomplisert og veldig god mat, og her har vi laget et tradisjonelt følge til dem.
Denne reinsdyrretten tar det litt tid å lage, men du blir belønnet med det saftigste kjøttet. Med timianstuede poteter topper du retten.
Slik skal du lage lammerygg med kål. Hvitløk, timian, soyasaus setter en ekstra spiss på retten.
Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.
Milanesas er den latinamerikanske versjonen av milanese som er bedre kjent som wienerschnitzel. Prinsippet er det samme, bare at latinamrikanerne lar alle typer kjøtt paneres og friteres, og ikke bare kalv som i Nord-Italia og Østerrike.
Å pakke inn biffen er ikke det vi gjør oftest. Med ekstra smaksrikt fyll, blir denne biffpakken særdeles velsmakende.
Lammestek må ikke nødvendigvis stekes. Du kan også legge den i en gryte. Sett den inn i ovnen med rødvin, urter og grønnsaker.
Løvbiff kan lett blir som skosåler, men ikke hvis du følger denne oppskriften og lager pasta. Da har du noe godt i vente.
Dette må du prøve på koldtbordet. Spekeskinka er faktisk norsk. Santa Kristina spekeskinke med aspargessalat, syltede beter og bringebær.
Det er lite som har fått så mye juling av matglade nordmenn som norsk spekeskinke. Med den Santa Kristina-skinken burde dette være et tilbakelagt kapittel.
Norsk lam er en fantastisk råvare som vi kunne ha spist mer av. Prøv denne deilige oppskriften der øl er med å øke smaken betraktelig.
Burgeren blir ekstra god med kjøtt av skogens konge. Prøv denne lettlagete oppskriften: Elgburger med grønnsaker og tyttebær.
Denne reinsdyrpannen har både mye smak og er rask å lage. Tabasco setter en ekstra spiss på.
Har du ikke elgkjøtt i fryseren, kan du også bruke storfekjøtt som høyrygg. Flatbrød er klassisk følge, men hjemmebakt brød er heller ikke å forakte til denne suppen.
Dette er en tradisjonell samisk rett. Den tar litt tid å lage. Lag derfor ekstra mye så har du deilig middag flere dager.
Surstek med reinsdyr er en tradisjonsrik rett. Den tar litt tid å forberede, faktisk en hel uke, så du har ingen tid å miste.
Denne gryteretten med kjøtt fra skogens konge er utrolig god og lettlaget.
Denne oppskriften med saftig biff og med epler som ikke er så snille som de kan høres ut, blir en hit. Den er proppfull av smak.
Gjør kotelettene ekstra gode med rødløksmarmelade. Surkålen må altså vike for mer raffinert tilbehør.