Salat

oppskrifter.webp

Lyst på en salat. Du finner veldig mange deilige her.


Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 20 minutter

    En smaksrik salat med brokkoli, rødkål, fetaost og bacon som utmerket godt kan serveres som en egen rett med godt brød til eller som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

  • 20 minutter

    Pastasalat er en ytterst takknemlig rett. Både fordi alle liker det og fordi den kan lages i god tid før den skal spises. Her har vi gitt retten lite gresk tuch.

  • 30 minutter

    Her er en vegetarsalat du kan serve til pølser, stekte eller kokte, til spekemat, til god kokt skinke og til røykt laks. Rødkålsalat med fiken og søtpotet egner seg ypperlig.

  • 20 minutter

    Nydampete blåskjell er deilig. Noen ganger blir det rester. De kan bli til den lekreste salat som denne. Følg den enkle oppskriften.

  • 40 minutter

    Lag en deilig potetsalat med tilbehøret i denne oppskriften. Den passer til for eksempel spekemat eller som en egen rett.

  • 20 minutter

    Quinoa er et frø som er glutenfri. Bland frøene med grønnsaker og kyllingfilet og du får en deilig salat.

  • 15 minutter

    Denne salaten kan du bruke som middag. Tunfisk og egg sammen med poteter, rødløk og cherrytomater gjør deg god og mett. Litt brød til gjør seg.

  • 40 minutter

    Rotgrønnsaker som bakes i ovn med olivenolje, gir ekstra gode på smak. Bulgur gjør salaten ekstra mettende.

  • 30 minutter

    Bak terninger av rødbete og kålrot, og sammen med brødkrutonger og litt hvit geitost så får du en mettende og kjempegod salat du gjerne kan servere til middag.

  • 40 minutter

    Det smaker meksikansk av denne salaten med linser, avokado og hjertesalat. Nachochips smaker godt ved siden av.

  • 30 minutter

    Denne salaten kan du spise som middagsrett med brød til. Du kan også servere den som tilbehør til annen middag.

  • 30 minutter

    Salade niçoise eller Nice-salat er en ekte fransk klassiker. Med denne oppskriften skjønner du hvorfor.

  • 40 minutter

    Dette er en mettende salat som alle liker med bulgur og egg. Det er ingen grunn til å rynke på nesen over salat til middag når den er så god som denne.

  • 30 minutter

    Denne salaten kan brukes på et koldtbord, serveres til spekemat, til røykt fisk eller til pølser. Og selvfølgelig handler det om nykål og tagliatelle.

  • 40 minutter

    En velsmakende og mettende salat med snittet nykål, vårløk og granateple smakt til med hakket koriander og limesaft. Server den alene f.eks. med godt brød til.

  • 15 minutter

    Sammen med vårløk, gulrøtter, asparges og reddiker blir den en fryd for både gane og øyet.

  • 30 minutter

    Dette er en enkel og veldig god salat med snittet nykål, vårløk og erter. Siden den også inneholder byggris, blir den ekstra mettende.

  • 30 minutter

    Kyllingsalat med kapers og valnøtter er en deilig forrett. Enkel å lage er den også. Her er oppskriften.

  • 20 minutter

    Har du noen gang forsøkt å grille vannmelon? Hvis du i tillegg strør på smuler av fetaost og sesamfrø og til slutt dusjer på balsamicokrem blir det suksess.

  • 45 minutter

    Når du griller er denne salaten alle vil ha mer av Hot barbeque-salat. Lag rikelig med denne oppskriften.

  • 20 minutter

    Her har du oppskriften på en salat som kommer til å gi deg minner om Hellas som du og dine vil sette stor pris på.

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken